ورود
 
Untitled Document
Untitled Document
 

مقدمه

شهر اصفهان از جمله شهرهای مهم ، بزرگ و تاریخی ایران است که در ارائه پروژه های عمرانی در کشور در رده بالایی قرار دارد. در استان اصفهان حدود 6000 هکتار و در شهر اصفهان حدود 2500 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که نیازمند نوسازی است . تجربه چند دهه ای مداخله در بافتهای فرسوده و ناکار آمد شهری نشان داده است که تحقق طرحهای مداخله ، تنها با رویکرد برنامه ریزی مشارکتی و مشارکت ساکنین در اجرای پروژه محقق خواهد شد و مردم به عنوان اصلی ترین ذی نفعان برنامه های نوسازی ، مهمترین عامل تحقق این گونه طرحها هستند که در صورت آگاهی رسانی درست و آشنا ساختن آنان با فواید مشارکت تمامی بافت فرسوده استان و حتی کشور را میتوان به راحتی نوسازی نمود . نبود یک منبع مالی بزرگ برای نوسازی این همه بافت فرسوده و همین طور کند بودن روشهای نوسازی باعث شد که به دنبال روشی باشیم تا سرعت لازم و راهکارهایی برای تامین منبع مالی را داشته باشد .

شرکت عمران ومسکن سازان منطقه مرکزی در راستای نوسازی این بافت ها ، پروژه ایی تحت عنوان الگوی مسکن مشارکتی برای محله جویباره اصفهان معرفی کرده است . محله جویباره اصفهان از محله های قدیمی اصفهان در بافت تاریخی و در جوار میدان امام علی و مسجد جامع اصفهان قرار دارد کلیت انجام این پروژه به این صورت است که پس از انتخاب یک محله در محدوده بافت های فرسوده ، یک طراحی شهری متناسب با منطقه انجام می شود به صورتی که پس از اجرای این طرح انتظار یک ارزش افزوده مناسب برای زمین های این منطقه پیشبینی میشود.

  ضرورت ایجاد یک الگوی مناسب جهت احیای بافت فرسوده 

-          هزینه بالا در روشهای قدیمی احیای بافت فرسوده و عدم وجود منابع مالی بزرگ برای اجرای آن.

-          سرعت کم روشهای قدیمی در احیای بافت فرسوده.

-          بی عدالتی در پروژه های توسعه، مبنی بر از دست رفتن ملک برای بعضی از مالکین و سود زیاد برای بعضی دیگر.

-          بهبود شرایط فرهنگی- اجتماعی ساکنین در  بافتهای  فرسوده.

-          تلفات انسانی غیر قابل جبران در صورت بروز بلایای طبیعی.

 

دلایل انتخاب محله جویباره

-          انجام فعالیت های مؤثر توسط مجری در محدوده محله و جلب اعتماد مردم :

فعالیت قبلی مسکن سازان در این محله و ساماندهی محور تاریخی جویباره که در مجاورت محدوده پروژه قرار دارد اعتماد اولیه مردم را نسبت به مسکن سازان حاصل نموده است . 

-          گوناگونی مشکلات ثبتی :

وضعیت نامناسب ثبتی پلاکهای واقع در پروژه ( پلاکهای قولنامه ای ، مجهول المالک ، عدم مطابقت اسناد با وضع موجود و....) این محل را از لحاظ وضعیت ثبتی با مشکلات زیادی روبرو کرده و چون پروژه یک پروژه پژوهشی است راه حل این مشکلات میتواند در بقیه محله ها و پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد .

 

-    فرسودگی و وضعیت نامناسب خانه ها و معابر :

عمر زیاد ساختمانها ، ریزدانگی ، شکل نامنظم پلاکها و معابر کم عرض یکی دیگر از شاخصهای انتخاب محل میباشد.

-    عدم وجود آثار تاریخی :

از دیگر دلایل انتخاب این محل این است که بنایی با ارزش تاریخی وجود ندارد و خانه ها همگی فرسوده و فاقد ارزش تاریخی هستند و این مسئله مقداری محدودیت های طراحی را کمتر می کند.

 

 

 

جمعه 31 فروردین ماه 1403
 
Untitled Document

پیامرسان ایتا و روبیکا

09336688563

Copyright شركت عمران و مسكن سازان استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا